top of page

Heb je altijd al foto's met of van jouw dier willen laten maken? Hieronder vind je informatie over hoe een fotoshoot in zijn werk gaat met paarden of honden. 

Wil je foto's laten maken van een ander dier? Neem gerust contact op. Zo fotografeer ik ook wel eens koeien, kippen, katten of konijnen!

Foto's met jouw dier

Paarden

Wil je graag foto's laten maken met of van jouw paard? Dat kan! In overleg worden er portret-, actie- en/of rijfoto's gemaakt. Het gaafste is om af te spreken op locatie, denk hierbij aan de heide of het bos. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om foto's te maken bij jullie op stal. 

 

Bij aankomst verwacht ik dat het paard schoon en verzorgd klaar staat. Vergeet ook niet even een doekje over het hoofdstel/halster heen te halen, hier willen we op de foto natuurlijk geen restjes vuil op zien. Heb je een hengstenketting? Neem deze dan ook mee! Dit scheelt mij weer tijd in de nabewerking. Ik beschik over een fotohalster. Dit is een speciaal touwhalster dat ik weg kan werken in Photoshop waardoor het lijkt alsof jouw paard helemaal los staat!

Heb je zelf een bijzonder idee dat je graag uit wilt werken? Neem gerust contact op. Samen kunnen we vast een prachtige plaat realiseren.

Blackfoto's zijn foto's met een zwarte achtergrond. Deze worden gemaakt in de deuropening van een donkere schuur. Benieuwd of we deze foto's bij jou op stal ook kunnen maken? Grote kans van wel! Stuur gerust een berichtje en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Bij blackfoto's heb je ook nog de keus om foto's met extra sfeeraccessoires te maken voor een speciaal effect. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kerstverlichting voor een bokeh-effect, kleurenpoeder of rookbommen.

Honden

Wil je graag foto's laten maken met of van jouw hond? Dat kan! In overleg worden er portret- en/of actiefoto's gemaakt. Het gaafste is om af te spreken op locatie, denk hierbij aan de heide of het bos. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om foto's te maken bij jullie thuis of in het park.

 

Wanneer wij buiten foto's gaan maken spreken we meestal af op een parkeerplaats. Deze wordt in overleg gekozen. Neem voor de fotoshoot een mooie halsband, wat snoepjes en een (piep)speeltje mee. Voor mij is het het makkelijkst als de halsband en het touw niet al te dik zijn. Dit scheelt mij tijd in de nabewerking. Een halsband kan ook makkelijker weggewerkt worden dan een tuig.

Met het speeltje en de snoepjes kunnen we de aandacht van de hond erbij houden.  Het moet natuurlijk ook leuk blijven voor de hond! Heeft jouw hond nog wat moeite met het luisteren naar commando's? Dat is geen probleem. We nemen rustig de tijd maar het kan nooit kwaad om van tevoren een beetje te oefenen met 'zit' en 'blijf'.

Het is ook mogelijk om in huis foto's te maken. Hiervoor neem ik mijn studioapparatuur mee. Houd er dus rekening mee dat we eventueel een achtergrondscherm en lichtapparatuur neer gaan zetten. 

De tarieve
bottom of page